Лазанья

 Покрокова інструкція приготування лазаньї

  1. Приготуйте соус бешамель. Для цього є два шляхи приготування основи соусу - ру. Перший варіант: розтопити вершкове масло (80-100 г) і додати борошно (80-100 г), просмажити все разом 3 хвилини, як це робить більшість домашніх кухарів по всьому світові. Цей спосіб досить простий у виконанні. Або спробувати свої сили у іншому варіанті. Спочатку підрум'яньте борошно у сухому сотейнику при постійному помішуванні протягом 1 хвилини, доки не з’явиться характерний аромат. Потім додайте вершкове масло і все активно помішуйте до отримання однорідної і кашеподібної маси. Другий спосіб може дати більше смаку вашому соусу, але є ймовірність, що через недосвідченість борошно у вас може пригоріти. Так що обирайте варіант самі.
    Сделайте ру
  2. Основа соусу ру готова і тепер можна переходити до наступного кроку. Тонкою цівкою влийте все молоко (0,8-1 л), постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
    Влейте молоко
  3. Заваріть соус, постійно помішуючи на середньому вогні вінчиком, поки він не загусне до стану рідкої сметани. Додайте кілька дрібок солі за смаком і тертий або мелений мускатний горіх (¼ ч. л.). Соус бешамель готовий. Відставте його до моменту, поки не почнете збирати страву.
    Заварите соус
  4. Тепер приготуйте соус болоньєзе - м'ясну складову нашої лазаньї. Цибулю (1 шт.) і часник (3-4 зубчики) наріжте дрібними кубиками. Припустіть на пательні до м'якості з невеликою кількістю оливкової олії.
    Обжарьте лук и чеснок
  5. Стебла селери (2 шт.) очистіть від грубих волокон і наріжте тонкими слайсами. Додайте до пательні з цибулею і злегка підрум'яньте.
    Добавьте сельдерей
  6. Потім додайте фарш (800-900 г) і, при постійному помішуванні дерев'яною лопаткою, розбийте його на маленькі шматочки. Він повинен рівномірно приготуватися і потемнішати. Додайте червоне сухе вино (100 мл) і випаріть протягом 5 хвилин. Вино надасть соусу неймовірного благородного аромату і смаку.
    Добавьте фарш
  7. Влийте томатний сік (1 склянку) або використовуйте томатний соус і тушкуйте суміш ще 5-10 хвилин, щоб соус упарився вдвічі. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
    Влейте томатный сок
  8. Твердий сир (300 г) натріть на крупній тертці та приступайте до збірки лазаньї. Оберіть прямокутну керамічну форму для запікання. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Дном форми розподіліть невелику кількість соусу бешамель.
    Смажьте форму маслом
  9. Викладіть листи лазаньї (всього знадобиться 15-16 листів), щоб вони максимально вкрили дно форми. Нічого страшного, якщо доведеться покласти їх трохи внахлест.
    Выложите листы лазаньи
  10. Третину соусу болоньєзе рівномірно розподіліть по листах лазаньї за допомогою ложки або лопатки.
    реть соуса болоньезе равномерно распределите по листам
  11. Тепер додайте невелику кількість соусу бешамель. Намагайтеся, щоб він рівномірно розподілився периметром форми.
    Добавьте бешамель
  12. Посипте третиною тертого твердого сиру, так щоб він теж рівномірно розподілився формою.
    Посыпьте третью тертого твердого сыра
  13. Накрийте листами лазаньї і повторіть процедуру складання 2-3 рази в залежності від висоти форми. У мене вийшло три повноцінних шари із соусом болоньєзе. Останній шар листів лазаньї полийте молочним соусом бешамель і посипте його пармезаном (70 г), натертим на дрібній тертці. Поставте форму в духовку з температурою 180 градусів на 40-50 хвилин до появи апетитної рум'яної скоринки. Я випікав лазанью на спеціальному режимі духовки, який так і називається «лазанья». Якщо такого режиму у вас немає, то можете випікати її на режимі нижнього нагріву протягом 30 хвилин, а потім переключити на режим верхнього та нижнього нагріву, щоб отримати золотаву скориночку. Гарячу лазанью наріжте порційними шматочками і подавайте до столу з листочками базиліку і свіжомеленим чорним перцем.
    Посыпьте пармезаном

Немає коментарів:

Дописати коментар